topbella

8 Aralık 2010 Çarşamba

Erkekler için ‘az çoktur!’

Şık olmak aslında hiç de zor değil. Neon renklerin, ekoselerin ve çılgın baskıların hakim olduğu trende rağmen, birkaç senedir sessiz ve derinden ama bir o kadar da sağlam bir şekilde ilerleyen başka bir trend daha var: Less is More (Az daha fazladır). Bu trendi takip edenler cool olmak için cafcaflı kıyafetlere, göz alıcı desenlere ve abartılı volümlere ihtiyaç duymuyorlar. Onlar oturmuş karakterlerini, modern mentalitelerini, romantik ama güçlü duruşlarını yansıtmak için minimalizme yönelip; zamansız bir şıklık için kumaşın, dikişin ve kalıpların öne çıktığı, nötr renklerin hakim olduğu kıyafetleri tercih ediyorlar. ‘Less is more’ erkekleri, farklı görünmek için kendini fazla zorlamadan, şıklıkları ve sadelikleri ile diğerlerinin bir adım önüne geçiyorlar.

Jil Sander Sonb/Kış 2010-11
Calvin Klein, Bottega Veneta, Lanvin, Jil Sander gibi tasarımcılar nötr renk paletleri ve minimal, gözü yormayan kıyafetleri ile erkeklere gündüzleri cool bir seksilik, geceleri ise elegan bir doğallık vermeyi ustalıkla başararak Less is More trendinin öncüleriler. Bu akım, pahalı ve sadece belli bir kesimin ulaşabileceği tasarımcılardan sonra Zara, Mango ve H&M gibi perakende devleri ile ülkemizden Interview (Sarar) ve Tween gibi markaların koleksiyonlarına da birkaç sezondur girmeyi başardı!
Burberry Sonb/Kış 2010-11

Brad Pitt ve Robert Pattinson gibi listelerde hep “en şık” seçilen ilahların da tercih ettiği bu basit fakat fark edilir şıklığa ulaşmak için işte size ipuçları:
  • Siyah, beyaz, gri, lacivert ya da bej tonlarında bisiklet yaka basic bir t-shirt ile başlayın.
  • Üzerine, altındaki t-shirt ün rengini göstermeyecek renkte (beyaz t-shirt ise beyaz gömlek, siyah t-shirt ise siyah ya da füme rengi bir gömlek gibi) bir gömlek seçin.
  • Ne çok kalın, ne de aşırı ince, desensiz bir kravat ve V yakalı ince bir triko ile devam edin.
  • Üste oturan ama tayt gibi yapışmayan kalınca bir pantolon tercih edin.
  • Ayakkbınızı ise çok geniş olmayan, yuvarlak burunlulardan seçin.
  • Havanın soğukluğuna göre bele oturan tok kumaşlı bir ceket veya palto ile kıyafetinizi tamamlayın!

Burberry Sonb/Kış 2010-11

Bu kombin ile gün içinde bulunduğunuz ortamlara göre rahatça oynayıp, eve uğrayıp kıyafet değiştirmeye gerek kalmadan şıklığınızı koruyabilirsiniz:
  • İş yemeğine giderken ciddi bir görünüm için trikoyu çıkarıp gömlek, kravat ve ceketle kalabilirsiniz.
  • Akşam üzeri arkadaşlarınızla içki içmeye giderken gömlek ve kravattan kurtulup V yaka triko içine basic t-shirt ile daha casual bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Çok küçük olmayan, kaliteli ve sade bir erkek çantasına sahip olursanız kullanmadığınız parçaları çantanıza koyup yanınızda taşıyabilirsiniz.
  • Ayrıca deri eldivenler ve kaşmir ya da yünden yapılmış kaliteli bir atkı da hem kış aylarında sizi soğuktan koruyacak, hem de şıklığınızı artıracaktır.
  • Tabii ki, temiz ve duru bir cilt, yıka ve çık görünümdeki jölesiz, abartısız doğal saçlar da ‘Less is More’ görünümünün olmazsa olmazları.

Jil Sander Sonb/Kış 2010-11

Araştırmacı Yazar :Hakan Urfalıoğlu

0 yorum: