topbella

8 Aralık 2010 Çarşamba

Christian Louboutin’den Erkeklere Özel Punk


Christian Louboutin ayakkabıları ezelden beri kadınların hayallerini süslemiştir. Bu ayakkabılar ayaklarınızdaki mücevherler gibidir. Gözlerimizin içine içine parıldarlar. Kadınlar bir kere bu çiftten aldı mı ömürleri boyunca bağımlısı olurlar. Ben şahsen bir çift edinebilmek için ruhlarını satabilecek kadar bağımlı kadınlar biliyorum. Çünkü bu ayakkabılar deli gibi pahalı. Neredeyse ev kirası kadar hem de. Benim param var, diyorsanız da kötü haber: Anca bulursanız alırsınız. Christian Louboutin’ler Ağustos sıcağında çöldeki su gibi kapış kapış gider çünkü.
Bu çılgınlık şimdi de erkeklerin moda dünyasını istila etmeye hazırlanıyor. Belki de bu çift için ruhlarını satacak erkekler de tanırım ileride, kim bilir. Ama şu kesindir ki kırmızı halı girişleri biz erkekleri iki şekilde bozguna uğratacak: birincisi Punk Rock ruhu ile ortaya çıkmış agresif bir tarz ve tabii ki de $1,200’den başlayan etiket fiyatlarıyla… Yemin ederim, şaka yapmıyorum.

Punk ilk kez New York, Quuens’li The Ramones grubu ile 70’lerin ortasında ortaya çıktı. The Ramones’un İngiltere’deki ilk underground konseri için yola çıkmalarının hemen ardından, Sex Pistols Punk Rock sektörünün sahnesine fırlayıverdi. Bu da çabucak kitle modası ile birleşti.


Çivili deriler, yırtık pırtık jeanler, eski püskü çizmeler, bez ayakkabılar, abartılı makyaj, çılgın renkli dik saçlar hiçbir zaman sönmeyen bir yaşam tarzının ateşini yansıttı hep. Artçı dalgasına hem moda konseptlerinde hem de müzikte tanık oluyoruz hala. Mesela Prodigy’e bakın, ne dediğimi hemen anlayacaksınız. Punktan ilham alan teenagerlar ayakkabılarını 30 yılı aşkın süredir metal malzemelerle süslüyorlar. Bu tarz ayakkabıları hala New York, Londra, Paris ve Tokyo sokaklarında görmek mümkün. Black Metal’in kaynağı olan Norveç’in kuzeyinde bile günlük kıyafetlerin üstüne işlenmiş metal aksesuarları (ya da çivileri mi desem) görebilirsiniz.


Bu Christian Louboutin’ler, sanki azılı bir dövüşe katılacak gladyatörmüşsünüz gibi klasik deri ayakkabılar ile bütün ayakkabıyı kaplayan sivri metal çivilerin bir karışımı. Ama bir stili var, elbette. Gotik imaj, bilek üstü spor ayakkabılara öyle kusursuz bir şekilde verilmiş ki, sokakta biriyle karşılaştığınızda tehlikelerinden maksimum seviyede korunacağınıza ya da – iyimser yaklaşırsak- hemen dikkatini çekeceğinize garanti veririm. Aslında her şey, tehlikeli bir yere dönüşen bu dünyada korunmakla ilgili. Bu zaten modanın ve tarzın işin değil mi? İçimizdeki asıl duyguları yansıtmak ve bir kimlik oluşturmak değil mi istediğimiz? O zaman soruyorum, siz de Punk Rocker değil misiniz?


Müzik camiasındaki en iyi moda ikonlarının hepsinde bu ayakkabıdan var. Normal insanlar olarak bekleme listesinin uzun olması da gün gibi aşikar. William Pharrel ve Kanye West gibi mega süperstarlar bunlardan aldı bile. Sonra da haberler moda dünyasına fırtına hızıyla yayıldı. Erkek modası sonunda ciddiye alınmaya başladı. Yıllar boyunca sadece kadınlar için olduğuna inandığımız markalar bizi de bağrına bastı. Çünkü biz, yolumuza çıkan her şeye karşı ters, sert ve punk yaklaşırız. Özellikle de modada.
Savulun, Punk geliyor!

0 yorum: