topbella

8 Aralık 2010 Çarşamba

Klasik Jean Gömlek


GQ fotograf arsivinden

Günlük iş hayatımızda kendimizi gömleklerden, yün takımlardan, ipek kravatlardan, ve deri ayakkabılardan oluşan bir kısır döngünün içinde buluruz. Ancak mesai sona erdiğinde veya hafta sonu geldiğinde bu sıkıcı parçalardan kurtulup biraz da kendi benliğimizi özgür bırakan kombinasyonlara yöneliriz. Aslında erkeklerdeki giyim trendlerinin temeline baktığımda sadece “rahatlığın” peşine takılıp gittiklerini düşünüyorum. Sizce de öyle değil mi?
Erkekler, resmiyetin bir sembolü olarak görülen takım elbiselerini çıkardıklarında adeta rahatlar ve kendilerini daha sosyal hissederler. Resmiyetten kurtulduk ya artık! Yine de sanırım gömleklerden vazgeçemiyoruz. Geçmişten bugüne pek çok kuşağı kendine hayran bırakan kot gömlekler, bugün de dolaplarımızın vazgeçilmez parçaları olma konumlarını koruyorlar. Hayatında hiç kot gömlek giymemiş bir erkek olmamıştır diye düşünüyorum!
Amerika’dan esen kot gömlek havası aslında Batı filmlerinde, sayısız oyunda ve senaryoda da yerini almıştır. Çok farklı tarzlara hitap edebilecek kapasitede olmalarından dolayı Rock gruplarından tutun da şehir müzisyenlerine kadar herkesin üzerinde bir iz bırakabilmişlerdir. Eğer daha da devam edecek olursam, bu makale benim kot gömlekler üzerine yazdığım bir teze dönüşecek diye endişeleniyorum:) Kısacası, bu rahat ve uygun alternatifleri her kesimden ve her yaştan insanın üzerinde gördüm şimdiye kadar – tabi Eskimolar ve yerli Amazon kabilelerindeki insanlar hariç:)

Amerika & jean!
Ünlü tasarımcılar ve markalar, zaman zaman koleksiyonlarında kot gömleklere yer verirler. Hatta bu trendin artık erkekleri aşıp kadınları da etkisi altına almaya başladığını da görebiliriz, çünkü ünlü markalar bu gömlekleri kadınlar için de özel olarak tasarlıyorlar. Uluslararası bir marka olan Levi’s bu konuda başı çekenler arasında. Türkiye’de ise Mavi Jeans bu akımın öncülerindendir.

GQ fotograf arsivinden
Bazen çok şık ve resmi olmaktan ziyade sadece rahat ve huzurlu olmak istersiniz. İşte kot gömlekler sizin bu zamanlardaki kurtarıcılarınızdır! Hayatınızın fazlasıyla stresli olduğunu düşünüyorsanız, bunu kıyafetlerinizle herkese yansıtmanıza gerek yok. Bırakın iş işte kalsın, dışarıda sadece siz olun, rahat olun, huzurlu olun….

0 yorum: