topbella

8 Aralık 2010 Çarşamba

Modern Klasik: Kruvaze Ceket


Kruvaze ceketler altın çağını yaşıyor! Hemen hemen bütün büyük isimler 2010/2011 Sonbahar/Kış koleksiyonlarında kruvaze ceket tasarımlarına yer verince, bir süredir kendini göstermekte olan kruvaze ceket trendinin, hayatımıza daha da fazla gireceğini anlamış olduk. Blazer veya klasik modellerde, simetrik iki ya da üç çift düğmesi olan, farklı kumaş, desen, renk ve formlarda “modern klasik” kruvaze ceketleri her yerde görmeye hazır olun.
Yakıştığında hep çok şık bir görünüm garanti eden kruvaze ceketleri modernize edip bize sunmak için tasarımcılar farklı yollar izlemişler. Ceketlerin yaka formlarıyla oynanmış, ince yada kalın yakalar görmek mümkün. Ayrıca göğüs kısmının açıklığı da farklılık gösteriyor. Bazı ceketlerde bu alan küçülürken, kimilerinde ise vücudun daha büyük bir kısmını açıkta bırakıyor. Değişik düğmeler, sıra dışı renkler, ve kullanılan farklı materyaller de diğer detaylar arasında.
Peki, kruvaze ceketlerin size yakışacağından nasıl emin olabilirsiniz? Bu ceketler, vücut formu ince olan erkeklerde daha iyi durur. Eğer kilolu iseniz, ya da çok iri bir üst vücudunuz varsa kruvaze ceketler sizi 2 düğmeli ya da tek düğmeli ceketler kadar iyi göstermeyecektir. Ayrıca normal ceketlere oranla boyları biraz daha uzun olduğu için kısa boyluları daha da kısa gösterebilir.
Eğer üzerinizde güzel duracağını düşünüyorsanız Beymen’de Lanvin, Dries Van Noten, Dolce & Gabbanagibi tasarımcıların ürünlerinde, ya da Vakko’nun kendi markasında çok şık kruvaze ceketler yer alıyor. Daha uygun fiyatlı ürünler için Zara ve Tween’de de kruvaze ceket bulmak mümkün.

Zara Sonb/Kış 2009-2010

Kruvaze ceketleri giyme konusundaki önerilerim şöyle:
  • Koyu renk klasik kruvaze ceketlere alternatif olarak, farklı renk ve desenlerdeki kruvaze ceketleri deneyebilirsiniz. Önümüzdeki sezon çok revaçta olacak olan taba rengi, bej, krem gibi renkler size yeni bir hava kazandıracaktır.
  • Kruvaze ceketleri genelde klasik ayakkabı ve botlarla giymenizi öneririm ama daha spor yada street bir görünüm için renkli bir t-shirt, jean ve spor ayakkabılar ile de giyebilirsiniz.
  • Kruvaze ceketi takım elbise olarak giyecekseniz ince bir kravat seçmeye dikkat edin. Biraz değişiklik için papyon kullanmak da doğru bir seçim olacaktır.
  • Koyu tonlarda bir kruvaze ceket giyiyorsanız, açık renk, tercihen beyaz bir gömlek ya da t-shirt giymeniz ceketi ön plana çıkaracaktır. Diğer ceketlere göre göğüs açıklığı daha az olduğu için o bölgeyi aydınlatacak bir renk kullanmak daha doğru olur.
İşte Paris moda haftasındaki 2010-2011 Sonbahar/Kış erkek koleksiyonlarından seçtiğim en yeni kruvaze ceket tasarımları. Ben en çok Ricardo Tisci tasarmı olan Givenchy siyah smokini beğendim, sizin favoriniz hangisi?

Yves Saint Laurent Sonb/Kış 2010-2011


Luois Vuitton Sonb/Kış 2010-2011

Lanvin Sonb/Kış 2010-2011

Dries Van Noten Sonb/Kış 2010-2011

Dries Van Noten Sonb/Kış 2010-2011

Dries Van Noten Sonb/Kış 2010-2011

Givenchy Sonb/Kış 2010-2011

Givenchy Sonb/Kış 2010-2011

0 yorum: