topbella

8 Aralık 2010 Çarşamba

Erkekler de çanta sever…


Tommy Ton objektifinden Londra Moda Haftası görüntüleri-1
Biz erkekler aslında çantaları çok severiz ve onlara gönülden bağlanırız. Kadınlar çantaların sadece onlar için tasarlandığını düşünürler. Halbuki aslında erkekler sanılandan çok daha önceden beri çanta kullanma alışkanlığını edinmişlerdir. Başka bir deyişle günlük hayatımızda kullandığımız ve günlük hayatımızın bir parçası olduğunu düşündüğümüz her şey elimizdeki veya omzumuzdaki çantalar içine istiflidir. Belki de çantalar konusundaki bu tutkumuz Yunan mitolojisinin Atlası’na özendiğimizdendir, ne dersiniz?
Her ne kadar her şeyi pantolonlarımızın veya paltolarımızın içine saklamış gibi görünsek de bizim çantalara sandığınızdan daha fazla ihtiyacımız var. Çalışma notlarımız, mini bilgisayarlarımız, ajandalarımız, kartvizitlerimiz, cep telefonumuz, anahtarlarımız, yanımızdan ayıramadığımız olmazsa olmazlarımız… Bunların hepsini ceplerimize sığdırmamız mümkün müdür sizce? Tıbbi malzeme ve araç-gereçlere ihtiyaç duyan doktorlar, dava dosyalarını ve kayıtlarını yanlarında bulundurmak zorunda olan avukatlar, cep telefonları ve mini bilgisayarlar olmadan çağın gerisinde kalmayı göze alamayan iş adamları, ilham geldiği anda yanında boya, fırça, kağıt veya fotoğraf makinesi arayan sanatçılar…Nasıl yaşarız ki biz çantasız? Mesleği ne olursa olsun her erkek için onun tarzını ve yaşam stilini yansıtan bir çanta bulmak mümkündür.
Tommy Ton objektifinden Londra Moda Haftası görüntüleri-2
Bir insanın kendine “işte bu benim olmalı” diyebileceği bir çanta bulabilmesi ve kişiliğine uygun gördüğü bir çantayı benimsemesi aslında hiç de öyle söylendiği kadar kolay değildir. Aslında moda olanı taşımaktan ziyade biz erkekler daha çok kendimizi yansıtan ve “evet işte bu benim çantam” hissini içimizde uyandıran çantalara sahip olmayı severiz ve bir kez “o” çantayı bulduğumuzda onunla – kendimizle- gurur duyarız. Biz erkekler aslında dönemsel olan trendlerden ziyade vintage özelliğini taşıyan parçalardan hoşlanır ve onları daha çekici buluruz. Belki de bu yüzden erkekler için çanta koleksiyonları ön plana çıkmıyor ve biz çanta kullanmayan insanlar olarak biliniyoruz. Ama olsun bizim çanta anlayışımız bu!
Biz erkekler aslında her duruma uygun çanta taşımayı severiz. Seyahat çantamız, spor çantamız, iş çantamız…Hepsi ayrıdır. Aslında hepsini saysak bir kızın sahip olduğundan daha fazlası bile çıkabilir bizden. Sezon trendleri değişir, zaman değişir ama değişmeyen bir şey var ki o da “bir erkeğin çantası” her zaman “onun” çantasıdır anlayışı…
Tommy Ton objektifinden Londra Moda Haftası görüntüleri-3

0 yorum: